Tyylin alkuperä, historia ja profiili
Lii-Kan Jitsu Profiili
Lii-Kan Profile
Itsepuolustus
Yleinen perustaide on japanilainen Ju Jutsu, jossa on vahva panos Kyusholta (hermopisteet) ja useita vaikutteita muista taiteista, mukaan lukien Kung Fu (erilaiset), filippiiniläiset taiteet (Kali/Escrima/Silat), Katori (perinteiset japanilaiset aseet), ja sitten vähän.
Erittäin monipuolinen ja monipuolinen toiminta, joka vaatii täydellistä osaamista: fyysisesti, henkisesti ja henkisesti. Esim. Koulutukseen sisältyy meditaatiota syvällä hengityksen ja energiakehityksen tuntemuksella sekä kanavointitekniikoilla, jotka tunnetaan nimellä Chi Kung.
Kamppailulajien ydinjärjestelmämme on se, mitä kutsumme Shorinjitsuksi. Alkuperäinen versio tunnetaan nimellä Shorinji Kempo Ju Jutswu, Shorinji Kan ja viime aikoina Shorinji Kempo Karate. Shorinji Kempo on itse yhdistelmä Ju Jutsua ja kiinalaista Kung Fua. Lii-Kan Jitsu -järjestelmään/kouluun kuuluu shorinjitsu nykyajan Kyusholla (Kyusho International) sekä vahvoja vaikutteita muista Kung Fu -tyyleistä ja filippiiniläisistä taiteista (Kali, Escrima). Tätä täydennetään Chi Kungilla, NLP:llä (+ muut sovelletut psykologiajärjestelmät), Parkour-, Fitness & Strength -harjoittelulla, turvallisuudella ja riskienhallinnalla yleensä.
Vaikka harjoituksissamme hyödynnetään ystävällistä kilpailua oppimiseen ja taitojen kehittämiseen, toisin kuin "taistelulajeissa" ja muissa kilpailun huvin vuoksi pelattavissa lajeissa/peleissä, itsepuolustus ei ole urheilua, vaan tiede ja taide "Life Skills for Life" oppimiseen. '
Koulutus vuodesta 1982, opettanut vuodesta 1987 (5 kerhoa).
Lii-Kan Jitsu -profiili
Alkuperä ja syntyperä
Lii-Kan Jitsu perustuu taistelulajien ydinjärjestelmään, jota kutsumme Shorinjitsuksi. Shorinjitsun alkuperäisen järjestelmän ja edeltäjän loi Japanin poliisivoimien silloinen päällikkö Riuku Myura käytännön työkokemustaan käyttämällä. Hän loi alkuperäisen järjestelmän yhdistämällä Jiu Jitsun, jossa hän oli ensin harjoitellut, Shorinji Kempon (kiinalainen nyrkkeily) kanssa, jonka Doshin So loi. Shorinji Kempo on itsessään yhdistelmä Aiki Jiu Jitsua ja erilaisia "kung fu" -muotoja tai -näkökohtia ja mitä todennäköisimmin Bubishi-tekstejä, jotka ovat periytyneet White Crane Kung Fu - ja Shaolin Monk Boxing -tyyleistä. Sitä kutsuttiin Shorinji Kempo Jiu Jitsuksi, ja siihen viitattiin usein lyhyemmällä lempinimellä Shorinji Kan (kiinalainen koulu). Myöhemmin hänen vanhempi opiskelijansa ja seuraajansa, saksalainen Mathew Komp, vei järjestelmän mukanaan Australiaan, missä se on sittemmin nimetty Shorinji Kempo Karateksi.
Brian Graham puolestaan toi järjestelmän mukanaan Australiasta Englantiin, missä Sammurai Jiu Jitsu Association syntyi. Brian Grahamilla oli myös judossa 2. dan musta vyö, osittain siksi, että judo oli Australian ainoa laillinen itsepuolustusmuoto, joten tällä vaikutuksella tyyli kehittyi edelleen hänen oman ohjauksensa alaisuudessa. Tämä nyt itsenäinen tyyli ja organisaatio nimettiin myöhemmin uudelleen "The Jitsu Foundationiksi" Peter Farahin, yhden Grahamin vanhimpien opiskelijoiden, johdolla. Organisaatio on sittemmin jakautunut eri ryhmittymiin, kuten usein tapahtuu kamppailulajijärjestöille, erityisesti sellaisille, jotka kasvavat niin suuriksi ja niin nopeasti kuin TJF, joita vaivaavat politiikka, rahaoikeudet/sopimuskysymykset ja tekninen rappeutuminen.
Lii-Kan Jitsun perustaja, joka on harjoitellut TJF:ssä vuodesta 1983 ja onnistuneesti perustanut (1987) ja opettanut kahta seuraa Isossa-Britanniassa, muutti Suomeen ja perusti siellä kolmannen seuransa 1995/6. Lii-Kan JItsu -tyyli ja -kerho syntyi osittain maantieteellisen etäisyyden vuoksi sekä etääntymään ja vapautumaan entisestä organisaatiosta, joka oli jo tuolloin alkanut hajota niin poliittisesti kuin teknisestikin. Riippumattomuuteen liittyy sekä vapautta että vastuuta. Vapaus kehittää tyyliä ja kerhoharjoittelua haluamaansa suuntaan omien opintojen, harjoittelumme ja kokemuksemme mukaan sekä vastuu olla riittävän omavarainen toteuttamaan tämä kehitys kaikkien klubin jäsenten eduksi.
Se on helvetin kovaa työtä!
Mutta näin kaikki kamppailulajit ovat kehittyneet jossain vaiheessa kehitysvuosinaan ja pidemmällekin, jos ne selviävät.
Toisin kuin useimmat perinteiset taiteet/koulut, joista on nyt tullut kulttuurisia antiikkiesineitä, Lii-Kan Jitsu on edistyksellinen järjestelmä, joka kehittyy jatkuvasti pysyäkseen nykyajan ja tarpeiden tasalla, aivan kuten kaikki alkuperäiset kamppailulajit oli tarkoitettukin. heidän piti selviytyä.
Koulu ja tyyli on nykyään riippumaton ja siten vapaa suurten järjestöjen ja yhdistysten häiritsevästä politiikasta, mutta myös vapaa olemaan avoimien ja samanmielisten molemminpuolisen hyödyn kanssa.
Lii-Kan Jitsu Profiili
Koulutusohjelmat
Emme erikoistu/rajoitu yhteen kapeaan osaamisalueeseen muiden itsepuolustustarkoituksiin yhtä tärkeiden taitojen kustannuksella. Sen sijaan pyrimme rakentamaan laajan kehyksen tekniikoista, taidoista ja sitovista (integratiivisista) periaatteista, jotka tukevat "Tarvittavan vaihtelun lakia". Tämä robotiikasta johdettu, mutta myös Aikidon perustajan Ueshiban ja muiden kannattama laki, joka sanoo, että se, jolla on (eniten) vaihtoehtoja, on voittaja. Toisin sanoen olemme kaikki vain niin vahvoja kuin heikoin lenkkimme. Siksi pyrimme optimoimaan vaihtoehtojamme ja kehittämään joustavuutta reaktioissamme ja reagointikyvyssämme, jonka avulla pystymme reagoimaan paremmin erilaisiin tilanteisiin.
Lii-Kan Jitsu ei käytä Kataa, vaan keskittyy selkeisiin sovelluksiin ja tekniikoiden parhaaseen käyttöön niin tilanteen kuin kehon elintärkeiden pisteiden (Kusho) kohdistamisen kannalta. Tämä auttaa poistamaan suuren osan hämmennystä ja ajanhukkaa, jota monet Kata-pohjaiset järjestelmät kärsivät yrittäessään vain muistaa Kata ja purkaa niiden todellisen merkityksen, joka on usein kadonnut ajassa, käännöksessä ja lähetyksessä. Sen sijaan koulutus järjestetään työpajamuodossa ja sisältää: -
Tekninen koulutus
Putoaminen, maasta pito, heitot, potkut, lyönnit, aseeton puolustus aseita vastaan, aseharjoittelu, Kyusho (hermopistemenetelmät kamppailulajeihin ja terveyteen), Meditaatio ja bioenergiaharjoittelu (Chi Kung), NLP, Parkour ( Kunto- ja liikkuvuuskoulutus), kriminologia, turvallisuus, konflikteihin puuttuminen ja riskinhallinta.
Taitojen koulutus
Judotyylinen paini, potkunyrkkeily/potkunyrkkeily, stressinhallintaharjoittelu, skenaarioharjoittelu, erilaiset taitoharjoitukset ja kuvioharjoitukset, esiasetetut ja perinteiset sparraukset, Chi Sau, Chi Kung & meditaatio, Parkour ja kuntoharjoittelu/kuntoilu, Embus ( demokoulutus), ulkoilu (kesäaika ;-), seurustelu (keskustelufoorumit, live chat/ravintolat), eTutorial-videoiden lukeminen ja katselu jne.
Kunto-, voima- ja liikkuvuus (Parkour) -koulutus
Kunto- ja voimaharjoittelu on välttämätön osa kaikkia urheilulajeja tai kamppailulajeja, ja jokaisella on omat perinteensä. Lii-Kan Jitsu ei ole poikkeus ja tarjoaa hyvät kunto- ja voimaharjoitteluohjelmat osana normaaleja harjoitusrutiineja tai erillisinä kontekstipohjaisina harjoittelujaksoina osana laajempaa itsepuolustusharjoitteluohjelmaa. Tämä sisältää Parkour-pohjaiset harjoitteluohjelmat "toiminnallisempaa kuntoa" ja liikkuvuuden kehittämistä varten. Työskentelemme jopa perusbreak-tanssilla parantaaksemme liikkuvuuttamme kentällä.
Tämä laaja valikoima teknisiä ja taitojen koulutusta pitää ohjelmamme tuoreena ja kattavana ja antaa meille "suhteellisen edun" vastustajia vastaan, jotka ovat yleensä meitä suurempia ja vahvempia. Täydet tekniikat ovat usein liian vaarallisia urheilukilpailuihin, joten harjoittelu on yhteistoimintaa, johon kuuluu ystävällinen kilpailu oppimisen ja taitojen kehittymisen kannalta mahdollisimman turvallisesti. Perinteiset kamppailulajit on suunniteltu ensisijaisesti menneessä iässä oleville aikuisille ja harvoin alkuperäisessä muodossaan ja painopisteenä nykypäivän yhteiskuntaan ja civi-kadulle, vielä vähemmän lapsille. Kaikista näistä syistä ohjelmia on edelleen mukautettu lapsille sekä heidän turvallisuutensa harjoitteluun että muiden turvallisuuden vuoksi koulussa ja sen ulkopuolella. Siksi kehitimme SeTs ry:n paikallisille kouluille tarjoamia ja opettamia Parkour-Jitsu- ja Budolop-ohjelmia.